Илчев: Нямаме право да се отчайваме

24 май, 2012 22:47 | Денят | Няма коментари

Илчев: Нямаме право да се отчайваме

Всяка година на този ден се опитвам да говоря празнично, защото сме заслужили този празник, и всяка година ми е трудно.  Трудно, защото живеем в години, в които хората смирено си признават, че са прости, посочи той. С тези думи ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев започна тържественото си слово по случай 24 май в Аулата на Софийския университет.

Положението в средите на науката и образованието у нас в сравнение с други развити страни Илчев  определили като стар, задъхан локомотив, покрай който минават дизелови и модерни влакове. Но нямаме право да се отчайваме, подчерта той.

Парите са новото знание на нашето време, заяви той. По думите му сега младите хора основно се интересуват колко пари ще получават, след като завършат образованието си. Важно е за какво ги харчим – за кебапчета, за скоросмъртница, за коли болиди, за билети за концерт на Цеца Величкович или за Лебедово езеро, коментира ректорът на Софийския университет.

Трябва да гледаме отвъд границите на България,трябва да се сравняваме с Европа, каза още в словото си ректорът на Алма Матер.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата