Отмениха матурите в Перник

23 май, 2012 07:27 | Матура, Матура, Средно образование | 4 коментара

Отмениха матурите в Перник

В Перник матурата и изпитът след 7. клас са отменени заради щетите от земетресението. Това съобщи зам. – министърът Милена Дамянова. Тя даде повече информация за кризисната ситуация в района. Там зрелостниците и седмокласниците ще бъдат тествани следващата седмица, като за тях ще бъдат изготвени нови въпроси.

Във вторник много ученици и родители от Перник се интересуваха дали ще има промени в матурите заради земетресението. То предизвика обявяване на бедствено положение в Пернишка област. Обявен беше неучебен ден за училищата и детските градини градини. Въпреки това до края на работното време от пресцентъра на МОМН твърдяха, че промени няма да има и матурите ще се проведат по предварителния график и ред. В няколко телевизионни емисии това потвърди и министър Сергей Игнатов.

Решението за пренасрочване на матурите е взето късно вечерта след намеса на министър-председателя Бойко Борисов. „Няколко часа спорихме с експерти на МОН за матурите утре, че родителите и децата са притеснени. Затова матурите ще се проведат на 29 май“, каза късно вечерта в Перник премиерът Бойко Борисов. Той отиде в района заради продължаващите там трусове и голямото безпокойство у местните жители. Премиерът уточни, че промяната е само за района на Перник.

Съобщаването на учениците и родителите обаче явно остава извън комуникационната политика на МОМН. До часа на провеждане на сайта на МОМН стоеше само съобщението, че матурите ще се проведат без промяна.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Марина Вергилова коментира на 23 май, 2012 г., 07:56 ч.

    Тотален пълен фарс. Все едно не го знаеха вчера това и какво цял ден хората със свити сърца се чудеха да пуснат ли децата си, смешници.

  2. Катерина коментира на 23 май, 2012 г., 07:58 ч.

    моля ви кажете това вярно ли е и при нас в Перник се чу че се отменя, но така и не знам дали е така не знам кой да пипам

  3. Bashta коментира на 23 май, 2012 г., 08:00 ч.

    I az da popiatam ot kyde moje da se vidi kak shte e grafika

  4. mariiq коментира на 29 май, 2012 г., 16:54 ч.

    i utre shte imame l maturi che neshto ne razbrah .. nqkoida mi kaje zashtoto trqbva da znam dali da stavamm ranoo ili da si harkam ;dd .. kajete plsss