„От здравия разум към поетическото безумие“ е темата на 41-ва задача

21 май, 2012 10:36 | | 3 коментара

„От здравия разум към поетическото безумие“ е темата на 41-ва задача

„От здравия разум към поетическото безумие“ е темата на 41-ва задача на матурата по БЕЛ за 12-ти клас . Зрелостниците  могат да избират между интерпретативно съчинение и литературно есе. Те трябва да разсъждават върху откъс от романа „Под игото“ на Иван Вазов.

Ето и точната формулировка на 41-ва задача : Прочетете откъса от романа „Под игото” на Иван Вазов и в свитъка за свободните отговори напишете аргументативен текст в обем до 4 страници на тема „От здравия разум до поетическото безумие”. Преди текста отбележете жанра му – интерпретативно съчинение или есе.

Резултатите от всички ДЗИ ще бъдат обявени до 12 юни. С входящ номер и ЕГН зрелостниците ще могат да проверят оценката си в официалния сайт на МОН и в сайтовете на регионалните инспекторати. Очаквайте информация за излизането на резултатите и на akademika.bg

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. monika коментира на 21 май, 2012 г., 14:35 ч.

    temata be6e ujasna kakto i otkasa,moje6 edvam edvam da skalapi6 edno izre4enie

  2. Виктория коментира на 21 май, 2012 г., 15:10 ч.

    Ужасна тема.. просто нямам думи.. добре, че поне теста беше лесен

  3. who cares коментира на 21 май, 2012 г., 17:07 ч.

    От МОН вместо да се чудят какви глупави теми да измислят, да вземат да седнат и да си разгледат малко програмите за обучение. Темата беше върху откъс, който не предлагаше почти никакъв материал за разсъждение и като цяло беше просто за отбиване на номера. Просто без коментар.