Диктовките по български език са най-мразени от малките ученици

7 август, 2012 18:00 | 4 клас, Тестове | 6 коментара

Диктовките по български език са най-мразени от малките ученици

От всички предмети малките деца в училище мразят най-много българския език.

Българският език е най-омразният предмет за учениците от 4.клас. Според изследването на  Дружеството на психолозите в България, над 50 % от децата са посочили родния език като нелюбим.

Най-трудни за малките ученици са дългите диктовки и задължението да правят преразкази. Тяхната неприязън към предмета се дължи и на  факта, че българският е един от предметите, по който има външно оценяване след IV клас.Поради тази причина и учителите са по-взискателни.

Сред другите недолюбвани предмети са  Човекът и природата, Човекът и обществото  и Математиката.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. анонимен коментира на 7 август, 2012 г., 20:19 ч.

  По-досадно нещо от преразказа няма :Д

 2. лили коментира на 7 август, 2012 г., 21:02 ч.

  Давайте да махаме диктовките и преразказите, никой няма да пише съчинения, на родителите ще казваме, че децата са гениални. Няма да се проверява, само ще се играе физкултура (но няма пари за уреди). Математика също е излишна, историята е за бабите. тъпи ще станат, но ще са доволни

 3. Асен Асенов коментира на 7 август, 2012 г., 22:46 ч.

  Леле майко! Ужасно нещо, а коментиращите са още по-ужасни! Нека децата са тъпи, ама да са доволни, само и само да не страдат, миличките!

  АМА ТРЯБВА ДА СТРАДАТЕ, КОПЕЛЕНЦА ТЪПИ! И вие, и тъпите ви учители, и тъпите ви родители, и шибаните управляващи, които са направили образователната система с цел да затъпеете! Да се погърчите малко, че да станете хора.

 4. Василена коментира на 8 август, 2012 г., 01:37 ч.

  оЙ

 5. Станимир Куртев коментира на 8 август, 2012 г., 08:27 ч.

  Да се премахне задължителната литература! Да остане само $Винету$! Абе по-добре е да гледат филма само! БАНАНОВА ТЕРИТОРИЯ!!!

 6. Валентина Мирчева коментира на 29 януари, 2013 г., 22:37 ч.

  След такъв резултат от проучването, психолозите трябва да изследват дета?лно учителите на тези деца ! И аз имах взискателни учители, които ме караха да уча много, но не ги мразех – напротив – обичах ги и ги уважавах! Знанията, които ми дадоха, ми помагат цял живот! Имаше една, която ме накара да намразя предмета и да загърбя знанията, които бях натрупала за него, но тя наистина беше лош учител и лош човек! Съчувствам на децата, които мразят да учат – не те са виновни, а тези учители / и родителите /, които не си вършат работата добре!