Родният отбор Imagga спечели второ място на IBC

26 септември, 2012 19:47 | | Няма коментари

Родният отбор Imagga спечели второ място на IBC

Родният отбор Imagga спечели второ място на финалите на Intel Business Challenge в гр. Сопот, Полша. Кристиан Моралес, вицепрезидент на Intel, връчи чек на отбора на стойност 15 000 долара и участие във финалите на Intel Global Challenge в Бъркли, Калифорния.

„Радвам се за това постижение, защото в някаква степен е успех и за България и младите предприемачи в България“, каза Георги Кадрев, който представяше българския отбор. „Първо място би било по-добре, но мисля, че и второ в тази ситуация е доста престижно. Все пак имаше 24 екипа, които бяха от цяла Европа.“

Кадрев си обяснява успеха на Imagga със уникалната комбинация на таланти: „Ние не сме изцяло технологичен екип. При нас имаме човек, който е криейтив и се занимава с визуалната част, с цялостното представяне на нещата и начина, по който те се използват. Това е Павел Андреев. Крис Георгиев пък е един от най-добрите специалисти по социални медии в България. Той винаги има интересни идеи и начини, по който представяме идеите на външния свят. Разчитаме и на Ставри Николов, който е по-скоро технически човек, но може да даде и добра обратна връзка по бизнес въпроси. Той е най-здраво стъпилият от нас и е важно да имаме такъв човек в екипа.“

Повечето отбори имаха по 2 или няколко представители. Георги Кадрев сам представяше идеята на Imagga за софтуерно решение за тагване и класифициране на снимки за крайни и бизнес клиенти. Причината е, че неговите партньори не отговарят на специфичните изисквания на Intel.

Първо място взеха Biosyntia от Дания със своята бизнес идея за изграждане на клетъчни фабрики за химическата индустрия. На трето място бяха наградени два екипа – IRSee, отново от Дания и Black Silicon Solar от Швеция. Всички те заминават за САЩ през ноември, за да вземат участие в Intel Global Challenge.

Цветан Манев

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата