Премиер и министри връчиха договори на български докторанти за 22 мил. лева

15 октомври, 2012 11:45 | Висше образование, Финансиране | 1 коментар

Премиер и министри връчиха договори на български докторанти за 22 мил. лева

Министър-председателят Бойко Борисов и министъра на образованието Сергей Игнатов  връчиха 39 договора на стойност 22 милиона лева. Договорите са за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на докторанти по програмите „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени“.

Парите по това перо идват от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.“ По тази причина на събитието присъства и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Бойко Борисов каза, че образованието е приоритетно за правителството и близо 30 милиона лева отиват за електронно и дистанционно обучение. Тяхното финансиране се осигурява от програмата „Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование“.

До края на месец октомври ще бъдат включени още договори на докторанти на стойност 14 милиона лева, допълни Сергей Игнатов. Министърът отбеляза, че за следващата година е увеличено прякото финансиране за университетите, като парите са 100% от европейски фондове, без участие на държавата.

Министърът а труда и социалната политика Тотю Младенов отбеляза, че двете схеми, на обща стойност 44 милиона лева,  имат пряко значение за младите хора. Всички знаем колко е важно висшето образование за младите хора и тяхната реализация на пазара на труда.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Течо коментира на 15 октомври, 2012 г., 15:04 ч.

    С тези корупционни миазми в университетите и половината от тея пари да стигнат до целта си ще е добре.