Селскостопанската академия може да се похвали с 31 марки

25 октомври, 2012 14:15 | Висше образование | 1 коментар

Селскостопанската академия може да се похвали с 31 марки

Селскостопанската академия може да се похвали с 31 марки. Това беше един от отбелязаните приноси на научно-образователната институция по време на честването на 130 години от създаването й.

„За мен е чест и удоволствие да поднеса поздравленията си по случай 130 години земеделска наука в Българи. За страната ни земеделието е традиционен поминък на населението от векове, земеделската наука има емблематично значение. Нейните постижения са основата за развитието на този важен стопански отрасъл. В този случай предизвикателствата са големи”. По този начин председателят проф. Петър Славейков поздрави присъстващите учени и преподаватели.

„Земеделската наука не е задължение, а призвание. Доказателство за това са 4 патента, 31 марки, 400 сертификата. В момента Селскостопанската академия участва в 180 проекта, което помага на звената да оцеляват в кризата”, допълни той в заключение.

Земеделският министър беше поканен на събитието, но беше изчетено само писменото му поздравление.

Косара Белниколова

Снимка: Авторът

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. йкккк коментира на 28 октомври, 2012 г., 20:22 ч.

    Поздравления за годишнината! Само дето това учебно заведение се намира супер далеч – до циганския квартал, което според мен е фактор да не е мн предпочитано!