Забраната за пушене остава

18 декември, 2012 13:34 | Денят | Няма коментари

Забраната за пушене остава

Пълната забрана на пушенето на обществени места остава. Това стана ясно, след като Комисията по икономика в парламента отхвърли предложението за частична отмяна на забраната.  Предложението на депутата Евгени Стоев за нов член 125 в Закона за туризма бе одобрено едва от 10 народни представители. Шест депутати бяха против, а петима се въздържаха.

На обсъждането в комисията присъстваха над 100 души, включително министрите Десислава Атанасова и Делян Добрев, които са на противоположни позиции по въпроса.

„Моля оставката на министър-председателя да не е обект на дискусията в икономическа комисия. Да не ни плаши с оставка. Да я дава, като иска. Може пък това да е решение“, каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова по повод думите на Борисов от събота, че ако се върне стария режим на пушене, ще подаде оставка.

„Няма как министър-председателят да е на една позиция, а министрите да се хванат за гушата. Това е цирк“, заяви депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров.

Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев заяви, че всички предложения за отмяна на забраната са дошли от представителите на бизнеса.

Йордан Цонев от ДПС посочи, че са голяма рядкост 100 души да присъстват на заседание на икономическа комисия за проблем, който не е сред  десетте най-важни проблема на страната.

Докато икономическата комисия решаваше дали да се върне старият режим на пушене, пред парламента имаше два протеста – един на противници на забраната и един на нейни поддръжници.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата