Правителството решава в сряда за заплатите на Селскостопанската академия

18 декември, 2012 16:10 | Висше образование | Няма коментари

Правителството решава в сряда за заплатите на Селскостопанската академия

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще предложи на 19.12.2012 г. на Министерския съвет да приеме постановление, с което да се покрият нуждите за заплати в Селскостопанската академия. Това стана ясно от среща между заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, председателя на Академията проф. Петър Славейков и представители на синдикатите, съобщиха от пресцентъра.

Срещата се проведе по-рано днес, в резултат на което протестът на служителите от Академията, който беше планиран, не се състоя.

От МЗХ  са изразили желание всеки да получи заслуженото си възнаграждение, а зам.-министър Боянова  е гарантирала, че ще направят всичко възможно това да стане.

Дължимите работни заплати и осигуровки на работещите в Селскостопанската академия са около 3.6 млн. лв. за ноември и декември. Бюджетът на Академията е бил намален в началото на годината с оглед планираното й преструктуриране. То  обаче се е забавило, което е довело до дефицита на средствата за персонал в последните два месеца.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата