„Обречено красиви” оживиха дома на поета Владимир Башев

25 януари, 2013 11:08 | Афиш | Няма коментари

На чаша шампанско и под звуците на Бах започна на 24 януари представянето на книгата на Силвия Стефанова “Обречено красиви” на Издателско ателиe Аб.

Въпреки проливния дъжд в дома на Владимир Башев – днес литературен кабинет, се събраха водещи журналисти-поети и представители на изобразителното изкуство, сред които Евгени Цанов, Евелина Гечева, Димитър Дженев, Балчо Балчев, Татяна Явашева, Иглика Горанова, Спасиана Кирилова и др.

Любезното домакинство бе осигурено от Национален литературен музей в лицето на д-р Мариана Кирова, а специално за случая да регистрира събитието дойде дизайнер фотографът Цветомир Цанов. По настояване на колегите си поетът Балчо Балчев се превъплъти в ролята на диджей като изрови уникални записи от своята музикалната видеотека. Още в началото на срещата пристигна и Бойко Борисов – но „по-красивия”, както го определиха поетите – кореспондентът на гръцката информационна агенция АНА-МПА. Заразен от общата поетична атмосфера, той изненада аудиторията с непубликувана лирика, посветена на Христовото възкресение.

Кулминация в разгара на вечерта, завършила с танци и цветя, бе драматично хорове четене на откъси от книгата на Силвия Стефанова, която приковава със своята философия, оригиналност и мелодична образност.
Защото, както споделя и авторката –
“Обичам
да разпознавам нещата
и да им пея във себе си.
Така населявам всяко място

и знам, че ме чака…”

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата