Студентите, които не гласуват по местожителство на референдума – със студентска книжка и декларация

26 януари, 2013 17:44 | Денят | 1 коментар

Студентите, които не гласуват по местожителство на референдума – със студентска книжка и декларация

Студентите, редовно обучение, които искат да не гласуват по местожителство на националния референдум могат да го направят в града, в който се обучават в избрана от тях секция. Те следва да представят студентска книжка и декларация, че не е гласувал и няма да гласува на друго място, напомнят от ЦИК.

За да бъде допуснат да гласува от избирателна комисия, гласоподавателят следва да представи: – лична карта; – ученическа или студентска книжка, надлежно заверена за съответната учебна година/семестър от учебно заведение със седалище в населеното място на избирателната секция; декларация по образец(Приложение № 32 от книжата за референдума),, че не е гласувал и няма да гласува на друго място, която се прилага към допълнителния избирателен списък и е неразделна част от него. Всички данни от документа за самоличност на гласоподавателя ученик или студент се вписват в допълнителния избирателен списък.

До приключване на гласуването ученическата/студентската книжка и документа за самоличност остават в члена на СИК. След като гласоподавателят пусне плика в урната и положи подпис в избирателния списък, членът на СИК вписва в ученическата/студентската книжка датата на референдума и отбелязва, че ученикът/студентът е гласувал. Този текст се подписва от председателя или секретаря и от един член на СИК от различни политически партии и се връща заедно с документа за самоличност на гласоподавателя.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. аз коментира на 4 февруари, 2013 г., 14:29 ч.

    Ще гласувам в София – не мсиля, че толкова тежка процедурата, за ме спре да си упражня правото на глас