Грандиозен скандал в Харвард – десетки студенти напускат

2 февруари, 2013 16:07 | Висше образование | 1 коментар

Грандиозен скандал в Харвард – десетки студенти напускат

Близо 60 студенти от престижния университет го напускат, заради разкритието, че са мамили на изпити. Това съобщават световните агенции.

Според The Harvard Crimson, вестника на университета, в курса Government 1310: „Introduction to Congress“ са се записали 279 студенти и почти половината от тях са били хванати в измама. За официално разследване на случая е било съобщено миналия август.Майкъл Смит, декан на Факултета за изкуства, е разпространил съобщение, в което се казва, че повече от половината възпитаници на един от курсовете в елитния университет, разследвани от Административния борд, са прекъснали обучението си за известно време.

В скандала са замесени 125 студенти, за които в края на пролетния семестър било установено странно сходство в отговорите им на изпит, който може да се вземе вкъщи. Инструкцията е била изрично да се работи индивидуално, но резултатите показали, че младежите са го правили колективно.

От всеки студент зависи за колко ще прекъсне обучението си, но традиционно това продължава между два и четири семестъра, посочва агенция Reuters.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. гихи коментира на 4 февруари, 2013 г., 14:15 ч.

    Това предполагам в бг никога няма да доживеем да го видим….