Студентите от Колежа по мениджмънт в София няма да протестират

22 февруари, 2013 12:25 | | 1 коментар

Студентите от Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в София няма да протестират срещу увеличениетото на таксите в неделя, 24.02. Те категорично се разграничават от предвидените от страна на Национално представителство на студентските съвети в Република България протестни действия, съобщи Агенция „Фокус”.

Председателят на Студентския съвет в Колежа Александър Кирилов заяви, че увеличение не засяга по никакъв начин тяхното висше училище и че според тях в такива ситуации е редно да се търси диалога, вместо да се протестира.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. Tatiana vassileva коментира на 22 февруари, 2013 г., 12:33 ч.

  Като управител на Мега Комюникейшън ЕООД, която обслужва висшето училище, моля да имате следната позиция на Колежа, която изпратихме току що и на Агенция Фокус:

  София, 22 февруари 2013 г.

  СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

  Студентите на Колежа по МТ&M не са обсъждали
  участие в националните протести

  Александър Кирилов не е председател на Студентския съвет от година и половина, висшето училище няма да променя семестриалните си такси за обучение

  По повод тиражираната информация днес, 22 февруари 2013 г., от Агенция „Фокус”, че студентите от Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг – София, няма да участват в протест заради увеличените такси на обучение, ръководството на висшето училище заявява, че цитираният Александър Кирилов като председател на Студентския съвет не заема този пост от година и половина. В качеството си на бивш възпитаник на Колежа той може да изразява свободно личната си позиция, но не и да обвързва висщето училище както с действия от страна на Национално представителство на студентските съвети в Република България, така и с волята на нашите студенти.

  Смятаме, че подобна практика е недопустима, с оглед коректността и академичната свобода във висшите училища в България по закон, още повече, че Студентският съвет не е обсъждал участие в протестите, а увеличаването на таксите за обучение действително не засягат по