Студентите от СУ отново на протест срещу таксите в сряда

25 февруари, 2013 15:28 | Висше образование | Няма коментари

Студентите от СУ отново на протест срещу таксите в сряда

На 27-и февруари от 14:00 в двора на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” ще се проведе протест срещу 8-процентното увеличение на семестриалните такси. Решението за скок на таксите бе взето на Академичен съвет на СУ в края на месец януари и предизвика широко недоволство сред възпитаниците на ВУЗ-а.

На 27-и февруари Студентски съвет при СУ, факултетните студентски съвети и студентски организации, представляващи учащите в Университета, ще настояват за прегласуване и отмяна на взетото решение.

В съобщение до медиите организаторите на протеста изразяват надежда, че както досега, Университетът и студентите ще действат заедно срещу орязването на държавните субсидии за висше образование. „Ние обаче няма да допуснем решенията на финансовите проблеми на Университета да се прехвърлят върху раменете на учащите и техните семейства”, се казва още в съобщението.

Недоволните студенти се надяват Академичният съвет на СУ да прояви добра воля при разрешаването на възникналата ситуация. „Ние, като студенти, възпитани в ценности за отстояване на правдата на всички нива, сме отворени за диалози и широки дебати с ръководството на Университета за изнамиране на решения на общите ни проблеми”, завършва съобщението.

Снимка: Николай Николов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата