„Колибри“ издава „Къде беше?“ от Гейл Форман

14 февруари, 2013 08:30 | Книги, Свободно време | Няма коментари

„Колибри“ издава „Къде беше?“ от Гейл Форман

Минали са три години, откакто любовта на Адам е спасила Миа след катастрофата, опустошила живота ?. …три години, откакто Миа е излязла от живота на Адам.

Сега двамата живеят в противоположни краища на страната: Миа е изгряваща звезда от „Джулиард“, а Адам е любима плячка на таблоидите заради статута си на рок звезда и заради прочутата си приятелка. Когато Адам остава сам в Ню Йорк, случайността отново го събира с Миа за една последна нощ заедно. Докато се разхождат из града, превърнал се в нов дом за Миа, двамата си припомнят миналото и разтварят сърца за бъдещето – и един за друг. Разказът се води от името на Адам, а пестеливата, лирична проза, позната ни от първата част на историята – „Да остана ли?“, тук извайва съкрушителната скръб, обещанието за нова надежда и отново разпаления пламък на любовта.

„Изключително трогателна.“
Kirkus Review

„История, която не бива да пропускате.“
Justine Magazine

„Едновременно жестока и красива, тази предизвикваща размисъл история остава в съзнанието на читателя дълго след като отгърне и последната страница.“
School Library Journal

На 18. 02. 2013 г. излиза от печат „Къде беше?“– другият затрогващ роман на Гейл Форман, продължение на бестселъра „Да остана ли?“.

„Къде беше?“ (превод: Надежда Розова, цена 14 лв., 168 стр.) ни пренася в живота на Адам три години след жестокия инцидент с Миа. Сега той е отегчена рок звезда, преследвана от папараците, отчасти и заради прочутата си приятелка. Същевременно Миа се сдобива с нарастваща популярност в музикалната академия Джулиард. Случайността ги среща в Ню Йорк и възражда спомена за тяхната дивна любов.

Гейл Форман е съвременна американска писателка, която се радва на благоговение както от страна на своята публика, така и от критиката. В актива си има завидни литературни отличия, а журналистическите й материали са публикувани в издания като „Севънтийн“, „Космополитън“ и „Ел“. Романът „Да остана ли?“ печели наградата на NAIBA „Книга на годината“ за 2009 г. „Къде беше?“ е продължение на покъртителната история, извезана в „Да остана ли?“, но този път разказът тече от гледната точка на Адам.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата