Гугъл честити 8 март на дамите

8 март, 2013 11:45 | Денят | Няма коментари

Гугъл честити 8 март на дамите

Търсачката Гугъл пусна осмомартенско лого, за да честити празника на дамите. Този ден се посреща с противоречиви чувства у нас, смени имиджа си с годините и се наложи в родния календар на купоните като ден на по-красивата част от човечеството и Майката.

Google все повече се опитва да разнообразява визията при всеки подходящ повод, използвайки т. н. doodles –  забавни картинки показващи уважение или признателност по повод събития или личности.

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.

Започнал като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни (предимно Източна Европа, Русия и страните от бившия Съветски блок). В някои страни денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях – нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата