И ЮАР кани наши студенти

15 март, 2013 15:10 | Висше образование | Няма коментари

И ЮАР кани наши студенти

Над 60 представители на чуждестранни университети дойдоха в София, за да атакуват наши гимназисти и студенти с оферти за развитието им. Поредното издание на изложението „Образование без граници“ се провежда за 8-и път в Националния дворец на културата.
Част от компаниите – както родни, така и от чужбина, предлагат стажантски програми и работа на младите. По този начин бъдещите и настоящи студенти могат по-лесно да се ориентират за различните възможности и да изберат най-добрата за себе си.
Една от най-примамливите оферти идва от ВУЗ в Русия. Московският университет „М. В. Ломоносов“ дава възможност на пет българчета да получат пълна стипендия, ако изберат да изучават точна наука като математика, физика, химия или др.
На изложението в НДК бяха дошли представители от Южна Африка и Пакистан, които не са сред предпочитаните образователни дестинации от бг младите. Едногодишен езиков курс предлагат като бонус от Япония. Най-добре представителите се след него студенти ще могат да получат училищна или правителствена стипендия. С нея пък ще имат възможност да продължат образованието си в японски университет по техен избор.
Изложението в НДК ще продължи до неделя – 17 март.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата