Премиера на втората книга „Философски изследвания на виртуалната култура“

26 март, 2013 16:31 | Книги | Няма коментари

Премиера на втората книга „Философски изследвания на виртуалната култура“

На 27 март от 17 часа в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена книга втора на „Философски изследвания на виртуалната култура“.

Както първата, така и тази книга е резултат от усилията на екип от преподаватели и докторанти от специалност Философия на Философския факултет при СУ „Св. Кл. Охридски”, ангажирани с реализацията на научноизследователски проект на тема „Философска виртуална лаборатория”. По своите цели и резултати проектът е естествено и успешно продължение на поредица от предшестващи го сродни научни изследвания, реализирани през последните пет години с подкрепата на сектора за Научноизследователска дейност на Софийския университет.

Проектът беше планиран като едногодишен и стартира през месец май 2012 г. За краткото време, с което разполагаше екипът, бяха събрани, систематизирани и дискутирани голям обем изследователски материали, презентации и авторски текстове с актуални анализи и оценки за различни феномени, окачествявани като виртуални, които до момента не са описвани и изследвани философски: виртуален свят, виртуален контрол, епистемична отговорност в мрежата и др. Кои са тези явления и процеси и как изглеждат те през призмата на философското осмисляне ще можете да научите от настоящото издание, което ще бъде представено от проф. д.ф.н. Пламен Макариев и издателя на книгата  Йордан Детев.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата