12-годишно момиче се оказа по-умно от Айнщайн

5 март, 2013 13:42 | Средно образование, Тестове | 1 коментар

12-годишно момиче се оказа по-умно от Айнщайн

С коефициент на интелигентност 162 който е повече от IQ-то на Айнщайн, Бил Гейтс и Стивън Хогинг (по 160), може да се похвали 12-годишната Неха Раму. Момичето е  дъщеря на индийски имигранти във Великобритания  и е постигнало резултат на тестове на „Менса“  за определяне на интелигентността на хора до 18 години.
Неха вече е изкарала американските тестове за владеене на английски език SAT, предназначени за 18-годишни, с резултат от 740 точки от възможни 800. Това й позволява в бъдеще да учи в най-престижните американски университети. Сега момичето е решило  да последва примера на родителите си, които са офталмолози.
Въпреки че винаги е имала отличен успех в образованието, родителите на Неха изобщо не подозирали какво талантливо дете имат, докато дъщеря им не се явила на конкурс за престижното езиково училище „Тифин гърлс“ и изкарало 280 от 280 възможни точки.
Неха живее във Великобритания от 7-годишна възраст.  „Първоначално не осъзнавах на какво е способна Неха. Но след като получихме резултата от училището „Тифин гърлс“, си казах: „Е, явно има нещо специално в детето ми, което не забелязвам“, разказва Джайашри – майката на надареното дете. „Гордеем се с нея“, допълват родителите.
„Много съм щастлива, че се справих с теста за интелигентност, защото ми се видя много труден и нямах голяма надежда, че ще успея да стана член на „Менса“, заявява младата умница.
Във Великобритания коефициентът на интелигентност на един средностатистически човек е близо 100.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Маргарита Ефтимова коментира на 6 март, 2013 г., 00:17 ч.

    Ето такива новини искам да чувам и чета всеки ден!