До 7 г. всички хора ще имат интернет

18 април, 2013 13:08 | Технологии | Няма коментари

До 7 г. всички хора ще имат интернет

След 7 години всички хора на света ще имат интернет. Това предвиди председателят на компанията Google Ерик Шмид.  В своя Twitter акаунт Шмид публикува очакването си, че до 2020 г. всеки човек на Земята ще има достъп до мрежата.
„За всеки човек, който е онлайн, има двама, които не са. До края на десетилетието всички на Земята ще са свързани“, гласи туитът на Шмид. Според него интернет ще бъде достъпен и в най-бедните региони на света, дори там където в момента няма електричество и чиста вода, а храната е дефицитна стока.
Същата мисъл Шмид публикува и в своя официален Google+ акаунт, където обаче идеите му получиха критика от потребителите. „Каква е тази безсмислица? Има 1 млрд. души, които все още не са свързани с храна“, коментира Алекс Ониу, цитиран от онлайн изданието BusinessInsider.
В момента Google работи по своя проект „GEEKS Without Frontiers“, чиято цел е да се създаде достъпна технология за осигуряване на безжичен интернет достъп за регионите, където полагането на традиционни кабели е проблем.
При това Google не е сама в развитието на подобни инициативи. По такива работят и други големи технологични компании. Samsung например има програма, в рамките на която създава за бедните страни в Африка учебни стаи с достъп до интернет, направени от стари транспортни контейнери.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата