Пролетният правописен маратон ще премине през 4 града

18 април, 2013 21:05 | Бъди грамотен | Няма коментари

Пролетният правописен маратон ще премине през 4 града

Поредният Пролетен правописен маратон от кампанията „Бъди грамотен“ ще започне на 23-и април в Пловдив. Там инициативата гостува за втори път. Всеки желаещ ще може да дойде на площад „Централен“ пред Военния клуб и да  провери правописните си умения във вторник от 10 до 15 ч. За всички, които решат правописните тестове без грешка, има награди. Празникът на грамотността ще се реализира с подкрепата на Община Пловдив.

След това, на 29-и април, домакин на „Бъди грамотен“ е Димитровград. Кампанията гостува там за пети пореден път. Деца и възрастни от Димитровград ще могат отново да тестват напълно безплатно познанията си по български език. Този път инициативата се провежда с подкрепата на Община Димитровград. Организаторите ще ви очакват при сцената на градския площад от 11 до 14 ч.

На 24-и май, най-българския празник, „Бъди грамотен“ ще гостува в Габрово по покана и с подкрепата на Община Габрово. Правописните тестове ще бъдат част от голямата празнична програма, в която ще се включат хиляди жители на града. Габровци могат да се включат в инициативата на пл. „Възраждане“ от 10 до 14 ч.

Община Варна ще е домакин на „Бъди грамотен“ на 8-и юни. Тестовете и консултациите по правопис ще бъдат част от мащабна общинска културна програма.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата