Започва втората сесия предварителни изпити в УНСС

12 април, 2013 12:36 | Висше образование | Няма коментари

Започва втората сесия предварителни изпити в УНСС

4 306 кандидат-студенти ще се мъчат в неделя. Тогава започва втората серия от предварителни изпити в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от пресцентъра на висшето заведение. Първите два изпита са по български език и литература (от 9 часа) и география на България (от 14 часа).
Всеки месец – до юни включително, се провеждат електронни кандидатстудентски изпити в УНСС. Редовната сесия ще започне на 6 юли и ще приключи на 15 същия месец. Първото класиране ще бъде обявено на 19 юли. Всички изпити продължават три астрономически часа. Ако кандидат-студентите са се явили и на предварителни, и на редовни изпити, участват в класирането с по-високата оценка.
Приемът в УНСС е по професионални направления/поднаправления. След втори курс студентите се класират по 46 специалности (в т.ч. десет с обучение на английски език) по успеха от първите четири семестъра. Обучението е в редовна форма в София и в дистанционна – в София, Хасково и Пловдив. От учебната 2013/2014 г. УНСС разкрива шест нови бакалавърски програми. Пет от тях са на английски език: „Бизнес икономика“, „Икономика на околната среда“, „Икономика на туризма“, „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Администрация и управление“. Шестата е „Медия икономика“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата