При огромен интерес мина първият семинар на Google във ВСУ

5 май, 2013 05:49 | Висше образование | Няма коментари

При огромен интерес мина първият семинар на Google във ВСУ

Повече от 220 студенти, преподаватели и посетители се включиха в специализирания семинар и практически занятия на тема „Приложение на продуктите Google AdWords в реална среда“, който се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Лектор на семинара бе сертифицираният преподавател Станислав Димитров от екипа на Google България. „Аз съм много приятно изненадан от интереса и ангажираността на публиката, нещо повече голяма част от участниците, не само познаваха, но бяха ползвали вече част от продуктите на Google“, сподели Станислав Димитров.

Семинарите, организирани във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, имат теоретична и практическа стойност за присъстващите, а след преминаване на лекционната част, всеки участник получи сертификат и безплатен ваучер за явяване на допълнителни сертификационни изпити. По време на тренингите, съпътстващи семинарната част, участниците направиха първите си стъпки в използването на продукта за реклама.

Лекторът сподели, че целта на семинарите е да се промотират продуктите на компанията в университетите, защото там е най-големият потенциал. Целта е на студентите да се предоставят, както знания, така и реални възможности за тяхната професионална реализация в сферата на дигиталната индустрия.

Освен възможността за безплатно сертифициране на студентите, от Google предоставиха ваучери за реклама и награди за най-успешно представилите се участници. „Благодарен съм, че ръководството на университета откликна с готовност. Говорихме и за обвързването на семинарите с кредитната система на университета, което е печелившата стратегия за студентите“, посочи още Станислав Димитров.

Следващият от поредицата семинари ще се проведе във Варненския свободен университет през септември.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата