Рапърът Сай говори в Харвард

10 май, 2013 16:44 | Афиш, Висше образование | Няма коментари

Рапърът Сай говори в Харвард

Добилият световна популярност южнокорейски рапър Сай гостува в Харвардския университет. Той беше приветстван от стотици екзалтирани студенти, съобщи Асошиейтед прес. Повече от час звездата говори пред студентите, като речта му бе наситена с шеги и закачки.

Сай се пошегува и със себе си, като определи своето 4-годишно следване в Бостънския университет като „лишено от академичен блясък“.  Изучавайки мениджмънт там, той от разстояние се възхищавал на „Харвард“.

„Май съм първият човек, държал реч в Харвард, която не е предварително написана“, каза още Сай и предизвика бурен смях и аплодисменти. Професорът по корейска история Картър Екерт представи Сай като съвременен феномен в дигиталната култура.

35-годишният Сай, чието истинско име е Пак Дже-сан, бил шокиран от успеха на мегахита си „Gangnam Style“. Той „купонясвал здраво“, когато парчето му е отбелязало първите си 10 млн. гледания в Youtube. Тогава рапърът въобще не подозирал, че клипът ще стане най-гледаният в историята на сайта за видеосподеляне. Към днешна дата видеото е гледано близо 1,6 милиарда пъти.

В речта си пред студентите от Харвард Сай посочи още, че музиката преодолява националното разделение и обединява хората. „Музиката е нещо отвъд езика. Чувствам се изключително горд, когато на някои концерти виждам, че публиката не разбира думите ми, но въпреки това всички изглеждат толкова щастливи“.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата