Столичани с рекорд за боядисани яйца за 3 минути

5 май, 2013 05:08 | Денят | Няма коментари

Столичани с рекорд за боядисани яйца за 3 минути

937 столичани боядисаха едновременно великденски яйца на голямата поляна в Южния парк в столицата. Така поставиха световн рекорд на „Гинес“ за най-много хора, боядисали едновременни великденски яйца за три минути.

Организаторите се бяха погрижили да осигурят 2700 яйца и 200 литра боя за тях. Осигурени бяха и 2200 фанелки, които бяха раздадени на участващите в парка, но от тях се регистрираха със сертификат 937 души.

Първоначалната идея беше 2700 великденски яйца да бъдат готови за 3 минути, обясни Ангел Ангелов от Фондация „Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство“: Имаме чашки и лъжички, 200 литра боя, по даден знак в 12 часа ще започне боядисването за 3 минути, което ще постави световен рекорд. На три пункта ще се преброяват боядисаните яйца, всеки, който участва в рекорд за боядисано яйце минава през пункта му се и получава сертификат. По броя на раздадените сертификати ще предадем точно колко хора са отчетени като преброени. Защото може да има много хора, но те трябва да бъдат отчетени като преброени, за да може да бъде приет рекордът

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата