Говорим наполовина по-евтино по GSM от 1 юли

27 май, 2013 06:17 | Денят, Технологии | Няма коментари

Говорим наполовина по-евтино по GSM от 1 юли

От 1 юли е следващото намаляване на цените на разговорите между различните мобилни оператори. Това съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) д-р Веселин Божков. Той обясни, че от 1 юли услугата от 4,6 ст. на едро за минута ще стане 2,3 ст. От 1 януари цената ще е 2 стотинки, посочи още Божков и допълни, че при фиксираните услуги цените ще са под 1 стотинка.

Комисията е постановила поетапното „падане“ на цените и от 2007 г. това се случва на всеки шест месеца. След 1 юли цените ще бъдат под средноевропейските, посочи още председателят на КРС.

Божков допълни, че още два нови оператора са купили лицензи и ще навлязат на пазара в България. Това, по думите му, ще засили конкуренцията и ще намали цените на мобилните услуги.

За миналата година от КРС са наложени 17 милиона лева санкции на мобилните оператори, съобщи още той. От началото на годината от страната са подадени 1266 жалби, което показва, че
те намаляват, допълни Божков. Като най-чести нарушения той определи отказване на преносимост във връзка с начислени неустойки, нелоялни търговски практики, кредитни лимити, промяна на тарифните планове.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата