Висшето образование във Великобритания

4 юни, 2013 07:48 | Висше образование | Няма коментари

Висшето образование във Великобритания
Образованието във Великобритания предлага разнообразие от специалности, каквито много трудно бихте намерили в друга държава. Тук може да започнете развитието на оригиналните си научни изследвания под ръководството на известни университетски преподаватели.
Академичните степени на обучение  са следните:
 – Бакалавърска програма –  отнема до 3 години, а тези които се обучават в Шотландия – 4 години.
– Магистърска програма – продължителност 1 година.
– Докторантска степен –  до 4 години, като кандидатите могат да работят по един изследователски проект. Доктурантурата завършва с дисертация, съдържаща най-малко 100 000 думи.
 Във Великобритания може да учете всичко, като се започне от изкуства, медицина, социални и хуманитарни науки, икономика. Този широк диапазон и гъвкав подход на висшето образование показва, че сте свободни да изберете точно това, което искате да учите и де бъде ваша бъдеща професия.
 Таксите в различните колежи и университети варират значително. Но ако искате да се обучавате в областта на културата и хуманитарните дисциплини, трябва да заплатите между 7000 и 9000 паунда на година. Това е и максимум, който може да получите като кредитиране от държавните институции.
 Съществуват няколко варианта на настаняване по време на обучението. Бихме могли да избирате между общежитие, което в повечето случаи е на територията на самия университет или близко до него и е собственост на учебното заведение. По-голямата част от университетите гарантират настаняване за първокурсници. Бихте могли да изберете настаняване в частния сектор, което за студенти първи курс не е препоръчително. Последните проучвания на британския съвет показват, че без да се включват разходите за обучение, един студент се нуждае средно около 650 паунда месечно или 750 паунда в Лондон. Както се вижда, разходите в столицата са значително завишени.
 Това са основните разходи, които би трябвало да покрият нуждите за настаняване, храна, дрехи и основни нужди на един студент в Обединеното кралство. Всички студенти, обучаващи се в университет и пребивавали на територията на Великобритания за период, по дълъг от 6 месеца, могат да работят на непълно работно време до 20 часа седмично през учебно време, а на пълен работен ден по време на ваканциите.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата