Министър Клисарова: 4-годишните деца трябва да ходят на училище

1 юни, 2013 16:57 | Средно образование | Няма коментари

Министър Клисарова: 4-годишните деца трябва да ходят на училище

Новият министър на образованието проф. Анелия Клисарова поддържа становището, че 4-годишщните деца трябва да ходят на училище. Това става ясно от интервю за в. „Стандарт“.

Министър Клисарова заявява, че няма да се пише изцяло нов законопроект за средното образование. „Искам първо да разбера настроенията на хората към този закон, да събера още мнения, за да направим поправки и той да стане работещ“, добавя тя.

По повод финансирането и на частните училища, какъвто текст в проекта за закон съществува и срещу който бяха депутатите от БСП в предишния парламент, проф. Клисарова казва: „Ще има политическо решение. Личното ми становище е, че въпросът е много деликатен, защото всеки от нас, независимо от дохода си, плаща данъци. От тях се финансират държавните училища. Ако говорим за равнопоставеност, би следвало детето на родители, които са си платили данъците, да получава субсидия от държавата и в частно училище.

От друга страна, много е важно да направим реална оценка на частните училища. Защото след отпускането на държавна субсидия техният брой може да се увеличи. И тогава ще се получи другата крайност – купуване на дипломи и отлични оценки…“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата