Марио Николов е новият шеф на Музикалния театър

26 юли, 2013 16:01 | Афиш, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Марио Николов е новият шеф на Музикалния театър

Марио Николов е класиран на първо място в проведения конкурс за длъжността директор на Държавния музикален и балетен център в София. Това съобщи Министерството на културата.
Конкурсната комисия бе под председателството на проф. Георги Костов. Кандидатите за директорската длъжност бяха десет.

Марио Николов е учил оперно пеене във Висшето музикално училище въе Виена и ДМА „П. Владигеров” в София. Завършил е режисура в НАТФИЗ и неговият режисьорски профил са музикално-сценичните спектакли.

Творческата си кариера започва на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски” в София през 1989 г., като и досега изпълнява всички централни тенорови партии.

„Прилепът”, „Българи от старо време”, „Бал в Савоя”, „Вражалец”, „Обичам жена си”, „Царицата на чардаша” са само част от хитовите постановки на режисьора, които той поставя многократно в музикалните театри в София, Велико Търново, Пазарджик, оперните театри в Русе, Бургас и др.

В певческата му кариера върхов успех имат ролите му на Граф Тасило от оперетата „Графиня Марица”, Айзенщайн в „Прилепът”, Княз Едвин в „Царицата на чардаша”, Барийнкай в„Цигански барон”, Парис от „Хубавата Елена”, Принц Раджами в „Баядерка”, Данило от „Веселата вдовица” и много др.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата