УНСС ще си сътрудничи с Центъра за европейско образование

31 юли, 2013 13:58 | PR сфера, Висше образование, Денят | Няма коментари

УНСС ще си сътрудничи с Центъра за европейско образование

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и Антон принц Собиески цу Шварценберг, вицепрезидент на Центъра за европейско университетско образование – ZEUS, Австрия, подписаха договор за съвместно обучение на студенти, докторанти и специализанти.

Двете страни ще си партнират в осъществяването на учебна дейност и обучение през целия живот, на образователен франчайз и на териториално изнесено обучение, в разработването на учебни програми и създаването на съвместни образователни структури на територията на Австрия.

Приемът на студенти ще бъде в съответствие на Болонската декларация за мобилност на студенти и изискванията на УНСС. Обучението по всяка университетска специалност ще се провежда от преподаватели на двете страни.

„Високо оценявам бъдещото сътрудничество между УНСС и Центъра за европейско университетско образование, което ще ни позволи да стъпим на австрийския образователен пазар и да докажем нашия огромен потенциал като авторитетна академична институция“, подчерта ректорът проф. Статев.

Принц Собиески изрази възхищението си от визията за бъдещето и компетентността на партньорите си от УНСС, както и своята убеденост в успеха на съвместното сътрудничество.

Договорът е подписан за срок от шест години.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата