Двойно повече желаещи за учители в Софийския университет

4 август, 2013 07:57 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Двойно повече желаещи за учители в Софийския университет

Една от особеностите на тазгодишната кандидатстудентска кампания в СУ „Климент Охридски“ е необичайно високият брой желаещи да станат преподаватели. Двойно повече са мераклиите да преподават в училище, отчитат в Алма Матер след приключването на третото класиране за университета в петък. След най-желаната специалност тази година – психологията, се нареждат социални дейности, педагогика, и едва тогава следват познатите –  публична администрация, българка и английска филология, съобщи бТВ.

В Техническия университет традиционно най-желаните специалности са компютърно и софтуерно инженерство, електроника, телекомуникации и авиационно инженерство. В УНСС се избира специалност след завършен втори курс и там първенството държи „Финанси, счетоводство и контрол”, следвана от „Икономика и бизнес” и „Администрация и управление”. В Техническия университет в София тази година над 40 кандидат-студенти са приети в учебното заведение с пълни шестици. Радостното е, че все повече завършващи остават да работят в страната, а стартовата им заплата е доста по-висока от средната. Почти 70% от студентите започват работа още докато учат.

Наесен над 11 119 първокурсници ще поставят началото на висшето си образование. Традиционно най-много –  5120 души, ще са в Софийския университет, следват 4179 души в УНСС, и  близо 1820 в ТУ – София.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата