Децата от Плевен ще участват в „Екомеждучасие“ във вторник

23 септември, 2013 11:25 | Денят | Няма коментари

Децата от Плевен ще участват в „Екомеждучасие“ във вторник

Образователната инициатива „Екомеждучасие – Моят зелен град“ ще гостува в Плевен на 24.09. 2013 г. Събитието ще бъде в Общинска зала „Катя Попова“, като са предвидени две представления – от 11 и от 13 ч. Така можем да обхванем учещите първа и втора смяна деца. Община Плевен е партньор на проявата.

„Екомеждучасие – Моят зелен град“ е национална инициатива на Кока-Кола България, организирана от Образователния портал Академика БГ. Подготвили сме кратко научно-популярно експозе на тема „Опазване на природата“ и интересен видеоурок на тема „Вода“.  След тях има викторина с въпроси на екотематика. За учениците сме осигурили и много награди.

В допълнение, на 28 септември, Кока-Кола ХБК България организира ежегодната си инициатива за почистване и облагородяване „Моят Зелен Град”, която за пръв път ще се проведе и в Плевен. Доброволците ще почистят екопътеката при река Чернелка до с. Гурталево. Началото на инициативата е в 10 ч. Каним всички преподаватели и ученици, заедно с техните родители, да се присъединят към инициативата и да приложат на практика теоретичните познания, които са натрупали в „Екомеждучасие – Моят зелен град“.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата