Стажантите на софийското РИО били виновни за серия правописни грешки

22 септември, 2013 09:33 | Денят | Няма коментари

РИО – София публикува на интернет страницата си извинително писмо във връзка с допуснатите серия от правописни грешки в публикация с оферти за работа.

“Във връзка с публикувана информация на сайта на РИО – София-град на 05.09.2013г., относно обявяване на свободни работни места за педагогически и непедагогически персонал в столични училища, Ви поднасям своите искрени извинения за неволно допуснати правописни грешки от нашите стажанти.” Това се казва в изявлението подписано от Ваня Кастрева, началник на РИО – София-град.

Според текста на съобщението РИО – София-град участва в изпълнението на проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”, с бенефициент администрацията на Министерския съвет, с който се дава шанс на български студенти от различни специалности да проведат стажове в структурите на държавната администрация. По този начин РИО – София-град предоставя възможност на младите хора на Република България да придобият, както практически опит и умения, така и поглед в дейността на държавната администрация.

“Вярвам, че всички ние ще бъдем търпеливи и толерантни към тях, за да осъществят с успешен старт своята кариера”, заявява Кастрева.

В публикацията с грешките, за която akademika.bg получи сигнали от читатели, РИО обявяваше различни свободни позиции в софийските училища. Ето и някои от допуснатите грешки, за които сега се оказа, че са виновни стажантите.

107 ОУ
Възпитател начален курс-пулен

16 ОУ
Библеотекар-архивар-1 място

144 СОУ
Младщи учител по БЕЛ по програма
“Заедно в час“-1 място

Справка на сайта на РИО показва, че допуснатите грешки още не са отстранени.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата