Журналисти за „Четвърта власт“: Изкуствен като ченето на баба ми

30 септември, 2013 10:17 | Денят | 3 коментара

Журналисти за „Четвърта власт“: Изкуствен като ченето на баба ми

С иронични коментари посрещат сериала „Четвърта власт“ журналисти от различни медии. Техните статуси във Фейсбук съдържат и редица конкретни забележки към създателите на филма. Критиките варират от липса на реализъм до искане за оставка на Севда Шишманова, продуцент на филма и Директор на Дирекция „Програма БНТ 1“.

Ето и част от коментарите на журналисти във Фейсбук.

Евгени Петров: „Четвърта власт“ – изкуствен като ченето на баба ми, фалшив като предизборна програма и скучен като вчерашна новина.
Valery Naidenov: Като стар вестникар, длъжен съм и аз да се изкажа за сериала „Четвърта власт“. Силно съм разочарован, че не са използвали опита за роман със същото заглавие на Александър Томов. Той също е доста тъп, но там ме има лично мен като герой, макар и с друго име. Вярно, описал ме е съвсем невярно, но поне ми е направил честта да ме вкара в литературата…Но млъкни, сърце. Сериалът прави една велика грешка – не започва със секс или поне с някаква любовна история. Това може да спаси всеки некадърен сюжет, както и дървените диалози. Още повече, че в живота си го има колкото щеш, не е нужно да се преувеличава творчески…

Adelina Deliiska:„Четвърта власт“ – малко общо с реалностите в журналистиката, може би това е сюжет, роден само в главите на Найо Тицин и Севда Шишманова. Разследваща журналистика – къде е?! Реален образ е само русата к..ва. А можеше и да не е руса….

Елена Кодинова: Не, вече наистина се ядосах. Значи, разни хора, които не са написали една дописка през живота си – да не говорим за анализ, коментар или разследване – се чувстват ужасно ОК да се гаврят с чисто професионалното възмущение на хора, прекарали от 10 до 20 години в тази професия, към тъпия сериал „Четвърта власт“, създаден от хора, които не са били никога на пресконференция, не са написали една дописка през живота си, да не говорим за анализ, коментар или разследване. Това е все едно леля Гицка, санитарката, да изказва мнение за медицинската страна на нещата в сериала „Д-р Хаус“. Ама наистина така изглежда.

Петьо Цеков: Такааа. Гледах. В интерес на истината очаквах да е по-зле. Като изключим пълната недостоверност на редакционния бит, преекспонирането на някои от сюжетните линии и убийственото театралничене на 2/3-и от тези декламатори, останалото става
Нора Стоичкова: И що продуцентите на Четвърта власт не попитаха някой вестник има ли отдел Разследвания? Такова чудо няма никъде. Севда и Найо никога не са работили по вестници, иначе щяха да знаят, че при нас има само крими отдели и разни свободни валенции, които черпят инфо от службите и после го преразказват от свое име във вестника. При нас, в реалността, де.
борис ангелов: Оставка, Севда Шиш. Оставка!О-став-ка!!!

Ana Klissarska: Гледам този прословут сериал във vbox и да ви кажа, не е чак толкова страшен, колкото го описвате. Липсва му само щипка пролетарска правдоподобност и още един линеен продуцент, навярно.

Vesselina Sedlarska: Ако хората в редакциите си говореха по този начин, нямаше да им остане време да издават вестник.

Alexander Simov: Офф, гледам „Четвърта власт“…Половин час се опитвам да ми е интересно…

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Mila коментира на 30 септември, 2013 г., 13:33 ч.

    Колко характерна българска надменност и посредствена ирония. За жалост доста характерна за неудовлетворените български журналисти, чиито представи за професионализъм се свеждат до писане на дописка и репортаж.
    Още по-абсурдни са кртиките за липсата на битов реализъм. Най-малко – това не е документалистика и не претендира да бъде такава, за да се налага достоверност в сюжета. А относно критиката, че филмът е правен от хора, които “не са писали и една дописка, а говорят за журналистика“ , по-смешен ми се вижда фактът, че хора, които не са снимали и един филм в живота си, смело крикуват филммейкинга и работата на екипа.
    Докато хората са злобни, надменни и некомпетентни, дори и най-честният полик няма да може да помогне за по-приятния живот в България и напредъка в културен план.

  2. ана коментира на 1 октомври, 2013 г., 22:21 ч.

    не сме “ злобни, надменни и некомпетентни“- просто сме гледали много филми и голяма част от тези филми/американско и европейско кино/ са без велики претенции, но направени професионално-интересни и въздействащи.
    А доколкото „най-честният полик “ ще ни помага….оле, оле
    сигурно си имате много любимци сред най- честните „полици“/може би в яда си сте сгрешили ПолитицИ

  3. ана коментира на 1 октомври, 2013 г., 22:21 ч.

    не сме “ злобни, надменни и некомпетентни“- просто сме гледали много филми и голяма част от тези филми/американско и европейско кино/ са без велики претенции, но направени професионално-интересни и въздействащи.
    А доколкото „най-честният полик “ ще ни помага….оле, оле
    сигурно си имате много любимци сред най- честните „полици“/може би в яда си сте сгрешили ПолитицИ