63 596 първокласници влизат в училище днес

16 септември, 2013 09:04 | Средно образование | Няма коментари

63 596 първокласници влизат в училище днес

Новата учебна година 2013-2014 година ще бъде открита с празнични тържества  във всички училища в страната. В класните стаи на първия учебен ден днес ще влязат 755 674 ученици, като 63 596 от тях са първокласници. Учениците ще бъдат посрещнати от над 127 000 учители. Президентът Росен Плевнелиев ще открие новата учебна година в Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан, съобщава Агенция Фокус.

Министър-председателят Пламен Орешарски пък ще стане част от тържественото откриване на 93-тата академична учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като на церемонията ще присъства и министърът на финансите Петър Чобанов. Премиерът и финансовият министър са възпитаници на университета, като дори са преподавали своя опит и на студенти в УНСС.

Първият учебен ден в Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще бъде уважен от министъра на културата д-р Петър Стоянович. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на новата учебна година в 73-то СОУ „Владислав Граматик”.

Новата учебна година в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев” в Сандански ще бъде открита от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, а министърът на околната среда и водите министър Искра Михаилова ще открие чуе първия учебен звънец в Основно училище „Васил Левски” в село Грашево, община Велинград.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата