В интернет изтекоха първи данни за новия телефон на Google

7 октомври, 2013 13:56 | Технологии | Няма коментари

В интернет изтекоха първи данни за новия телефон на Google

Новият Google смартфон, който се очаква да се появи под името LG Nexus 5 ще е с почти идентичен хардуер с този на LG G2 и ще споделя и някои от възможностите на предшественика си Nexus 4. Информацията за хардуера стана ясна след като упътване за сервизно обслужване на смартфона беше публикувана от онлайн изданието Android Police.

Упътването разполага с множество снимки на компонентите на смартфона и неговия корпус, като дава насоки за ремонтирането и диагностиката на Nexus 5, пише Дневник. В него има и подробно описание на хардуерните спецификации на устройството.

Nexus 5 ще използва 5-инчов дисплей с Full HD резолюция. Панелът ще е IPS и ще поддържа Slimport технология за свързване с по-големи екрани.

Процесорът на устройството е 2.3 GHz Snapdragon 800, като ще разполага с 2GB оперативна памет. Nexus 5 ще поддържа LTE, NFC, WiFi, Bluetooth и останалата част от познатите вече технологии за всеки смартфон.

Сред по-интересните функции е наличността на възможност за безжично зареждане при използване на съвместими за целта аксесоари. Освен това към арсенала от сензори е добавен и такъв, който засича налягането.

Смартфонът е оборудван с 8 МР камера с оптична стабилизация на изображението. Обективът на предния панел ще е доста по-скромен, като неговият сензор ще е 1.3 МР. Батерията ще е 2300mAh и според документа ще осигурява около 530 мин. време за разговори през 3G мрежи.

Очаква се Nexus 5 да бъде представен официално в близките няколко седмици, като той ще използва и новата версия на Android 4.4 KitKat.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата