Наш студент първи в света с дипломна работа по икономика

28 октомври, 2013 11:54 | Висше образование | Няма коментари

Наш студент първи в света с дипломна работа по икономика

Българският студент Борис Георгиев е на първото място в световния конкурс за най-добра дипломна работа. През 2012 г. той беше втори, а по повод наградата даде интервю за Академика БГ.

Борис е магистър в Университета в Орхус, Дания. „Най-добра дипломна работа по икономика 2013“ е конкурс, организиран от Световната международната атлантическа икономическа асоциация (International Atlantic Economic Society). Тази година той се класира пред конкурентите от Станфорд, Университета в Калифорния – Бъркли и Университета в Сан Диего. Финалистите бяха от САЩ и Китай.

Дипломната работа е свързана с финансовата икономика и оптимизирането на финансови портфолиа. В статията е разработен нов оптимизационен модел, който в последствие се тества и прилага на две алтернативни стратегии за инвестиране на капиталовите пазари, които демонстрират по-добра доходност. Иновативната академична работа ще бъде публикувана в престижния „Атлантически икономически журнал“, където публикации имат редица световно известни икономисти.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата