Без пиратки по Нова година в Пловдив

30 декември, 2013 12:11 | Денят | Няма коментари

Без пиратки по Нова година в Пловдив

По Нова година в Пловдив няма да се гърмят пиратки. Полицията ще упражнява засилен контрол за спазването на забраната до 5 януари 2014 г.

От МВР Пловдив издадоха заповед, с която забраняват продажбата на пиротехнически изделия, забранени по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, можещи да доведат до самонараняване или нараняване на други лица, както и до увреждане на здравето. Това съобщиха от пресцентъра на тукашната полиция.

Мярката се взима с оглед спазване на обществения ред, недопускане на нещастни случаи и нарушаване на общественото спокойствие около и по време на празниците.

Забранява се:
– продажбата на пиротехнически изделия от физически или юридически лица, които не притежават издадено валидно разрешение за търговия с пиротехнически изделия;
– продажбата на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 – на лица под 16 години и от категория 3 – на лица под 18 години;
– употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, храмове и употребата на пиротехнически изделия, с изключение на фойерверки от категория 1, в закрити помещения.

Забраната не се отнася за лица, притежаващи необходимата квалификация и правоспособност за безопасност на труда при взривни работи, при употреба на пиротехнически изделия за политически, спортни, религиозни, културни мероприятия и заснемане на филмови продукции, ако преди това са уведомили съответното Районно управление на МВР за мястото на употребата им.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата