След четвърт век „Моята прекрасна лейди“ отново на сцената на Музикалния театър

15 януари, 2014 19:38 | Афиш, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

След четвърт век „Моята прекрасна лейди“ отново на сцената на Музикалния театър

Първата премиера за новата 2014 година на Музикалния театър е едно от най-големите постижения в жанра мюзикъл – „Моята прекрасна лейди“. На 24 и 30 януари 2014 година от 19.00 часа  са премиерните спектакли на най-успешната творба на американския творчески тандем – Фредерик Лоу и Алън Джей Лърнър по известната пиеса на Бърнард Шоу „Пигмалион“.

Един облог между професора по фонетика  Хенри Хигинс и полковник Пикъринг  преобръща живота на младата продавачка на цветя   Елайза Дулитъл. И не само  нейният… Защото когато пламне любовта няма значение дали словестният ти изказ е достоен за средите на висшето общество.

Ще успее ли професор Хигинс да превърне Елайза Дулитъл в светска дама? Режисьорското решение ще ни предложи Димитър Шарков. Музикалната интерпретация е на диригента-постановчик Юли Дамянов.Сценографията е на Чавдар Чомаков, а костюмите – на Надежда Митева. Хореограф на постановката е Анна Пампулова.

В ролята на Елайза Дулитъл почитателите на Музикалния театър ще видят Катерина Тупарова, Людмила Козарева и Марта Янева, а  в ролята на професор Хигинс – Александър Мутафчийски и Марчо Апостолов. Драгомир Стойков и Иван Панев ще пресъздадат образа на полколвник Пикъринг, а ролята на  бащата на Елайза – Алфред Дулитъл  ще се превъплатят  Лъчезар Лазаров, Николай Борисов и Христо Сарафов. Като Мисис Пиърс –  икономка в дома на професора  ще видим  Мария Коровешова и Надя Стефанова, а в ролята на майката на професора – Мисис Хигинс ще бъде Светлана Иванова. Като младия обожател на Елайза – Фреди Айнсфорд – Хил ще се представят Денко Проданов и Александър Мутафчийски, а неговата майка Мисис Айнсфорд – Хил ще бъде Калина Ангелова. Участват още  Александър Василев, Румен Григоров,Емил Митрополитски, Венцислав Динов, Димитър Павлов и Георги Ханджиев, оркестър, хор и балет на Музикалния театър.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата