Стоката от Amazon ще идва преди да я поръчате

20 януари, 2014 17:32 | Технологии | Няма коментари

Стоката от Amazon ще идва преди да я поръчате

Звучи абсурдно, но е напълно възможно. Американският лидер в продажбите през интернет Amazon разработва революционно решение за поръчки. С него стоката ще идва пред вратата на клиента преди още да я е поръчал.

Добре известно е, че един от основните недостатъци на онлайн пазаруването е чакането на доставката на стоките. Amazon обаче е патентовала нова система, която ще доставя стоки още преди те да са поръчани от съответния потребител, пише Дневник, цитирайки The Wall Street Journal.

Стратегията на компанията е разделена на две части. Първата включва анализ на навиците, интересите и предишните поръчки на всеки потребител и предвиждането на следващите му покупки. Ще се проследява дори колко време задържа курсора на мишката над определен линк.

След като прецени какво може да бъде поръчано, компанията ще опакова стоката и ще я изпраща до най-близкия склад или разпределителен център, където ще изчаква реалната поръчка и изпращане на стоката. По този начин Amazon се надява да намали значително времето за доставки.

Втората част на стратегията е още по-рискова. Amazon не изключва възможност да изпраща пратките до домовете на получателите още преди да е получила реална поръчка. Компанията е предвидила, че ще има известен брой откази на стоките, но изглежда сметките й показват, че загубите ще са минимални и рискът си заслужава.

За сега няма данни кога Amazon ще започне да прилага новата система на практика. Самата фирма не коментира темата.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата