Музикалният театър отбеляза 85-годишнината от рождението на Видин Даскалов

14 февруари, 2014 10:39 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Музикалният театър отбеляза 85-годишнината от рождението на Видин Даскалов

Със специално подготвен спектакъл на оперетата „Царицата на чардаша“ Националният музикален театър „Стефан Македонски“ отбеляза  на 12 февруари 85 години от рождението на царя на българската оперета Видин Даскалов. С дълго нестихващи аплодисменти почитателите на музикалното изкуство, които бяха препълнили салона аплодираха солистите, оркестъра, хора и балета на Музикалния театър. Със съдействието на БНТ, чрез архивни кадри прожектирани на специален екран всички си припомниха незабравимия Видин Даскалов, в една от вечните му роли – Бони от „Царицата на чардаша“ на Калман. Сред гостите бяха семейството на Видин Даскалов, както цяло съзвездие от това златно поколение на българската оперета – Людмила Чешмеджиева, Донка Шишманова, Арон Аронов, Анелия Шуманова, Мариана Коцева, Илинка Григорова, Теодора Георгиева, Борис Ничев.

„Този спектакъл беше по-различен с  емоцията и любовта на колегите, които участвахме в него. Защото Видин Даскалов беше един от най-обичаните, и като човек, и като голега. Той продължава да бъде  любимец на няколко поколения  имали щастието да го гледат на сцената на Музикалния театър в различни спектакли. Оставил е трайна следа в този театър и продължава да бъде пример за голям талант и висок професионализъм“. Това сподели режисьорът на спектакъла  тенорът Марио Николов, който  специално за този празник излезе и на сцената в главната мъжка роля на Княз Едвин.  Александър Мутафчийски изигра коронната роля на Видин Даскалов в тази оперета – Бони. Очарователната Валентина Корчакова беше Силва,в образа на Щаси бе Станимира Василева. В този звезден спектакъл участваха и Светлана Иванова, Христо Сарафов, Румен Григоров, Драгомир Стойков, Емил  Митрополитски и Александър Василев. На диригентския пулт бе главният художествен ръководител на Музикалния театър маестро Юли Дамянов.

На финала на спектакъла  всички аплодираха известният дует на Бони и Щаси в изпълнение на незбравимите Лиляна Кисьова и Видин Даскалов от архива на БНТ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата