Шествия на 24 май ще има навсякъде

7 април, 2014 14:07 | Средно образование | Няма коментари

Шествия на 24 май ще има навсякъде

Шествия на 24 май ще има навсякъде, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. До това становище достигнаха днес представители на МОН, МВР, Централната избирателна комисия (ЦИК) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Срещата се състоя по инициатива на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова във връзка със съвпадането на празника 24 май и абитуриентските балове с изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г .

„Знаете, че датите за провеждане на изборите бяха определени от Европейския парламент и нямаше как да бъде избегнато съвпадането с нашия празник“, отбелязаха представителите на ЦИК.  „В много населени места няма организирани абитуриентски балове на 24 и на 25 май, но за съжаление в големите градове дните съвпадат и трябва да направим така, че да намерим най-добрите решения за празничните дни“, заяви г-жа Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на НСОРБ.

Министър Клисарова определи срещата като много конструктивна. Според нея регионалните инспекторати по образование и директорите на училищата ще решават къде и в колко часа да се събират зрелостниците преди абитуриентските балове на 24 и 25 май.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата