Петър Стоянович: Работим за отпускане на повече средства за разкопки

9 май, 2014 11:54 | Денят, Свободно време | Няма коментари

Петър Стоянович: Работим за отпускане на повече средства за разкопки

„Работим за отпускане на повече средства за археологически разкопки“.Това каза пред журналисти в Бургас министърът на културата д-р Петър Соянович. „Има много неща и обекти, които искаме да финансираме, но за съжаление не можем да направим всичко наведнъж. Мисля, че имаме шанс да получим по-голямо финансиране”, отбеляза той.

Министър Стоянович допълни, че се очаква  в близките дни да има и по-конкретна информация какви средства ще бъдат отпуснати за продължаване на археологическите проучвания в Созопол, тъй като процедурата продължава и в момента. „Бургас и регионът са много богати на археология. Времето вече се оправи и трябва да се работи!“, подчерта д-р Петър Стоянович.

В Бургас министърът на културата се срещна с австрийци от третата възраст на официална церемония и поздравителен концерт. Те са на почивка за втора година у нас в курорта „Слънчев бряг“ по линия на Съюза на пенсионерите в Австрия. На срещата присъства и Карл Блеха – председател на Съюза на пенсионерите в Австрия и бивш вътрешен министър.

Австрийските пенсионери продължават да организират дарителски инициативи за Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в гр. Котел. Те са силно впечатлени от неговите талантливи възпитаници и опитни преподаватели, които съхраняват жива и популяризират по света българската фолклорна традиция.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата