Ученическият туризъм – в отделна наредба

29 май, 2014 17:42 | Денят | Няма коментари

Ученическият туризъм – в отделна наредба

Ученическият и детския туризъм да бъдат обособени в отделна наредба. За това настояха депутати по време на заседание на Комисията по образование в парламента. Темата беше промени в Закона за туризма, внесени от Министерския съвет на 4 февруари.

„Мисля, че тази материя може да бъде представена в отделен нормативен акт, каза Алиосман Имамов. „Парламентът няма да вземе решения, които да застрашават сигурността на децата, но отбеляза, че ученическият и детският туризъм трябва да се организират така, че бизнесът да не се откаже от този сектор.” Това заяви Алиосман Имамов от ДПС.

Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Христо Монов от БСП е на мнение, че трябва да се създадат различни регламенти, в които да се предвиди в какви точно туристически обекти могат да бъдат настанявани деца, например – зелени училища. Целта е да се защити най-добрият интерес на детето, който да е над най-добрия интерес на туристическата индустрия, аргументира се той.

Председателят на комисията по образованието проф. Ваня Добрева подкрепи идеята и добави, че трябва да се разработи поднормативен акт заедно с Министерството на икономиката и енергетиката, където да се гарантира кой ще осъществява контрол при ученическия туризъм.

Косара Белниколова

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата