„Лято в библиотеката“ ще прекарат децата от Казанлък

4 юни, 2014 10:58 | Денят, Свободно време | 1 коментар

„Лято в библиотеката“ ще прекарат децата от Казанлък

Библиотека „Искра“ организира за четвърта поредна година лятна школа за децата от Казанлък. Инициативата ще започне от 1-и юли под мотото „Лято в библиотеката“. Това съобщи директорът на библиотеката Анна Кожухарова за Радио „Фокус“. Тя допълни, че част от заниманията ще бъдат изнесени сред природата и забележителностите на града, както и в ремонтираната сграда на библиотечния филиал близо до Етнографски комплекс „Кулата”.

В летните месеци децата ще бъдат обхванати в няколко тематични ателиета – „Тайните на библиотеката” , „Вълшебният свят на приказките”, „Рисуваме заедно света”, „Твоето любимо списание”, „Моята древна Родина” и „Казанлък – любимият ми град”. В тях те ще се учат да рисуват, да четат, да слушат приказки, ще научават факти за любимия си град и ще посещават културно – исторически забележителности. Първите посетители в лятната школа ще получат и бонус – достъп до компютърната техника, подарена на библиотеката от Фондация ”Бил и Мелинда Гейтс” по Програма „ Глобални библиотеки”.

Лятната школа ще бъде реализирана предимно със собствени средства на казанлъшката библиотека. „За нас е предизвикателство да работим с децата както през лятото, така и през останалото време от годината, отчитаме, че библиотеката се превръща все повече в една жива институция, средище за хора от различни възрасти и с различни интереси”, коментира Кожухарова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Иванка Рибарска коментира на 4 юни, 2014 г., 11:16 ч.

    резултати НВО 7 клас 2014 г