Международно признание получи българската оперета

5 юни, 2014 12:10 | Денят, Свободно време | Няма коментари

Международно признание получи българската оперета

Звездите на Националния музикален театър сопраното Валентина Корчакова – Миролескова и тенорът Марио Николов  покориха сърцата на почитателите на оперетата  в столицата на Украйна – Киев. Te заслужено се завърнаха с награда – Диплом  за високо художествено майсторство и особен принос за популяризирането и развитието на музикално-сценичните изкуства.

По покана на Националната оперета в Украйна звездите представиха България на Международния музикален конкурс „О-фест“2014, който се проведе в началото на юни. Валентина Корчарова очарова публиката с огнено изпълнение на ария на Графиня Марица, а Марио Николов – с прочувствената ария на граф Тасило от класическото заглавие „Графиня Марица“ на Имре Калман.  След  изпълнението на дуета на Иван и Янка от „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов  аплодисментите бяха дълги и нестихващи.

По време на фестивала бе подписано и споразумение за бъдещо сътрудничество между директорът на Държавния музикално-балетен център –  София Марио Николов и художествения ръководител на Киевския национален академичен оперетен театър Б.Д.Струтинский.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата