Франция дава най-добро образование за финансисти

30 юли, 2014 14:02 | Висше образование, Финансиране | Няма коментари

Франция дава най-добро образование за финансисти

Най-добрите специализирани магистърски програми в областта на финансите са в Франция, сочи класация на Financial Times. За трета поредна година престижното първо място заема бизнес школата HEC Paris. В класацията, обхващаща цял свят, за 2014г. три френски университета са в топ пет, съответно на първо, трето и четвърто място. На второ и пето място са учебни заведения в Барселона и Мадрид. Същите университети са били в топ пет и през 2013г.

Европейските университети имат най-добрите магистратури по финанси, според статистиката. Financial Times класира 45 магистърски програми от цял свят. От тях само 10 се намират извън Европа, 7 в САЩ и 3 в Австралия, Чили и Китай.

Критериите, по които са оценявани учебните заведения са 24: международна мобилност, преподавателски състав, ръст на заплатата от момента на започване на обучението, заплата след 3 години от завършването и др. Последните два критерия имат най- голяма тежест при формиране на крайната оценка. 3 години след завършването на бизнес школата HEC Paris, възпитаниците й изкарват средно по 90 798 долара на година, над два пъти повече от средната заплата във Франция.

 

Класацията може да видите ТУК

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата