Стоянович предаде „Mанасиевата хроника“ на своя заместник

6 август, 2014 11:03 | Денят | Няма коментари

Стоянович предаде „Mанасиевата хроника“ на своя заместник

Доц. д-р Мартин Иванов пое длъжността министър на културата във втория служебен кабинет на президента Росен Плевнелиев. На церемонията по връчване на поста бившият вече министър д-р Петър Стоянович предаде на своя заместник „Манасиевата хроника“, която символично се предава от министър на министър.

Историята ще покаже как съм се справил, пошегува се Стоянович. На церемонията новият министър Мартин Иванов подчерта, че е въвел прозрачността в агенция „Архиви“  и възнамерява да продължи тази си практика. На въпроса кои са приоритетите в управлението му новият министър заяви, че приоритетите са очертани отдавна от Министерството.

Иванов призова българските журналисти да пишат повече за култура. Културата трябва да се подкрепя в тези трудни политически времена. Това е доказала и историята, заяви служебният министър. Министър Иванов покани културните дейци на среща, за да обсъдят наболелите проблемите в културната сфера.

Мартин Иванов е бивш председател на държавна Държавна агенция „Архиви“. Работата му е високо оценена от професионалисти, но въпреки това е освободен от поста си по време на кабинета „Орешарски“. Следва петиция от учени в негова подкрепа. Като магистър по история в Софийския университет Иванов дава идеята да се направи Музей на Държавна сигурност.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата