Министър Коларова ще посети наводнените училища в Мизия

11 август, 2014 13:44 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Министър Коларова ще посети наводнените училища в Мизия

Министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще посети гр. Мизия, за да се запознае с работата по възстановяването на засегнатите от наводненията учебни заведения. Това съобщиха днес от пресцентъра на МОН.

В края на идната седмица министърът ще отиде в наводнения град, за да определи и следващите мерки, които да се предприемат за гарантиране  на нормалното започване на учебната година.

Обстановката в Мизия продължава да е тежка. Особено засегнато е основното училище „Цанко Церковски“ в града, като първият етаж е бил напълно залят. Неизползваемо е оборудването – чинове, маси, шкафчета, както и физкултурният салон. Наводнени са дворът и подземните помещения. Унищожени са и наличните и новодоставените учебници. Те ще бъдат заменени изцяло. Останалите два етажа на сградата не са пострадали.

Професионалната гимназия по химични технологии „Васил Левски“ в града е засегната по-малко, но са наводнени работилниците и кухненският блок. Вторият етаж е потенциално използваем.

Същевременно стана ясно, че щетите от поройните дъждове във Великотърновска и Габровска област вече са отстранени изцяло.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата