Intel разкри детайли за най-новата си микроархитектура

13 август, 2014 15:56 | Денят, Технологии | Няма коментари

Intel разкри детайли за най-новата си микроархитектура

Intel разкри детайли за най-новата си микроархитектура, която е оптимизирана с водещия в индустрията 14-нмпроизводствен процес на Intel. Заедно тези технологии ще предоставят висока производственост и ниска консумация на енергия, за да обслужват голям спектър компютърни необходимости и продукти – от инфраструктурата на облачните технологии и на Интернет на нещата, до персонални и мобилни компютърни технологии.

„Интегрираният модел на Intel – комбинацията от нашия опит в дизайна и от най-добрия производствен процес – правят възможно доставянето на по-добра производност и по-ниска мощност за нашите клиенти и потребители”, каза Рани Боркар, Вицепрезидент на Intel и Генерален мениджър „Развитие на продуктите“. „Новата микроархитектура е повече от забележително технологично постижение. То е демонстрация на важността на нашата „outside-in”философия за дизайна, при която нашият дизайн съвпада с изискванията на клиентите.”

„14-нм технология на Intel използва транзитори Tri-gate от второ поколение, за да предостави водещи в индустрията производителност, мощност, плътност и цена за транзистор”, каза Марк Бор, Intel senior fellow, Technology and Manufacturing Group, and director, Process Architecture and Integration. „Инвестицията на Intel и ангажираността към закона на Муур, са в сърцето на това, което нашите екипи са способни да постигнат с този нов процес.”

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата